Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 60 g icing sugar
- 200 g unsalted butter, cold, cut in cubes (1 cm)
- 370 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg
- 1 pinch salt
- 1 tsp vanilla extract
Filling
- 120 g icing sugar
- 350 g water
- 100 g evaporated milk
- 5 eggs, A-sized
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Killer Toast
2h
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Japanese Cheese Tarts
1 Std. 55 Min
Super Soft Butter And Milk Buns
2h 40min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 Std. 30 Min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Homemade Pandan Kaya
55 min