Urządzenia i Akcesoria
Kuih Seri Muka (Pandan Custard Rice Dessert)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz.
8 pieces
Składniki
Glutinous rice layer
-
glutinous rice100 g
-
water for soaking
-
blue clitoria flowers (bunga telang)10 g
-
hot water50 g
-
coconut milk80 g
-
salt1 pinch
-
coconut oil
-
water800 g
-
pandan leaves cut in 3 cm length2
Pandan custard layer
-
pandan leaves cut in 5 cm length (see tips)10
-
water600 g
-
coconut milk100 g
-
egg1
-
sugar50 g
-
tapioca flour30 g
-
white rice flour20 g
-
potato starch15 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
184.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
639.8 kJ /
152.9 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nester TM7
30 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min
Cheesekut
24 godz. 10 min
KL Hokkien Noodles
35 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 min
Chocolate Budino (Matthew Kenney) Metric
5 godz.
Bananas with spiced caramel sauce
1 godz. 50 min
Key Lime Madeleines
2 godz. 35 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 godz. 10 min
Sambal Sotong
1 godz. 15 min
Calamansi Juice
5 min