Kuih Seri Muka (Pandan Custard Rice Dessert)

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz.
8 pieces

Składniki

Glutinous rice layer
  • glutinous rice
    100 g
  • water for soaking
  • blue clitoria flowers (bunga telang)
    10 g
  • hot water
    50 g
  • coconut milk
    80 g
  • salt
    1 pinch
  • coconut oil
  • water
    800 g
  • pandan leaves cut in 3 cm length
    2
Pandan custard layer
  • pandan leaves cut in 5 cm length (see tips)
    10
  • water
    600 g
  • coconut milk
    100 g
  • egg
    1
  • sugar
    50 g
  • tapioca flour
    30 g
  • white rice flour
    20 g
  • potato starch
    15 g
  • salt
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 184.9 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 639.8 kJ / 152.9 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...