Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser, heiß
- 40 g Pilze, getrocknet, gemischt
- 120 g Brötchen vom Vortag, in Stücken
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zwiebeln (à 75 g), halbiert
- 3 EL Butter, weich
- 75 g Milch
- 1 Ei (Kl. M)
- 100 g Schinkenwürfel
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- Öl zum Einfetten
- 1 EL Mehl
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 250 g Sahne
- 100 g Champignons, in Scheiben (ca. 3 mm)
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 524 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Champignoncremesuppe
15min
Pilz-Kartoffel-Eintopf
50min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50min
Gefüllte Poulardenbrust auf Rotwein-Spinat
1h
Gemüsesuppe mit Klebreiskuchen (菜汤年糕)
1h
Klare Brühe mit Walnussflädle und gebratenen Pilzen
45min
Spargelsuppe mit Putenklößchen und Lauchöl
1h 15 min
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1h 30min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min
Feta-Cremesuppe
35 Min
Champignon-Rahmsuppe
35 Min