![Orangen-Hollandaise zu Weihnachtsgeflügel Orangen-Hollandaise zu Weihnachtsgeflügel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BDE62D7-1C8C-485D-9688-46490801C8EB/Derivates/5774BDE2-A815-42EB-85B3-74CAC2C271DC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Orangensaft, frisch gepresst
- 2 EL Balsamico, hell
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eigelb
- 1 EL Mehl
- 80 g Wasser
- 1 TL Gemüsebrühe (Pulver)
- ¼ - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Kumquatsirup
1 godz.
Geflügelleber Crème brûleé
13 Std.
Asiatische Pflaumensauce
25 min
Pfirsich-Chutney
50 min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4h 30min
Eier im Glas auf Rahmspinat
1h 15min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Feine Königsberger Klopse
1 godz.
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min
Remoulade
10min