Wersje kompatybilne
Klare Brühe mit Walnussflädle und gebratenen Pilzen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Walnüsse, ohne Schale
- 130 g Mehl
- 350 g Milch
- 4 Eier
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Öl zum Braten
- 200 g Pilze, z.B. Champignons oder Steinpilze, in Scheiben (0,5 cm)
- 1200 g Fleischbrühe, flüssig, heiß, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1584 kJ / 378 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzle
30 min
Kartoffelsalat
1h 30min
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Apfel-Brombeer-Strudel
2 Std. 40 Min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Maultaschen
2h 30min
Spinat-Grieß-Serviettenknödel
1h 10min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min