Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4000 g Gans, ganz, mit Haut, ohne Kopf, bratfertig
- Salz
- Pfeffer
Füllung
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Gänseschmalz
- 400 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 400 g Maronen, gegart, geschält
- 1 - 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 EL Majoran
- 2 Brötchen, altbacken, in Würfeln (1 cm)
- 2 Eier
- 2 - 3 EL Speisestärke
- 50 g Paniermehl
Gans und Fertigstellng
- 400 g Wasser, heiß
- 40 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 6024 kJ / 1424 kcal
- Białko
- 101 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 90 g
Alternatywne przepisy
Schwarze Linguine
45 min
Speck-Keulen mit Rahmsauerkraut
1h 30min
Marinierte Rinder-Hüftsteaks
3h 15min
Lammkeule alla Romana
2 godz. 15 min
Rehrücken mit Rahmpolenta und Rosenkohl
1h 40min
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1h
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1 Std. 20 Min
Ente vom Drehspieß mit Orangensauce und Rotkrautsalat
3h
Leber Berliner Art (Berlin)
50min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Muscheln in Weißweinsud
35min
Weihnachtsgans mit Kartoffelbällchen und Brokkoli
3h 15min