Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse prosciutto e funghi
- 150 g di prosciutto cotto a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 pizzico di sale
- 40 g di funghi sott'olio
- 15 g di maionese
Terminare la preparazione
- 6 fette di pane integrale tostato
- 6 funghi sott'olio
- carote a listarelle q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone in salsa di cipolle
1h
Sformatini al cotechino
30 min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50min
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
8h
Rotoli di tacchino al Gorgonzola
1h 5min
Pere con mousse alla paprika (per 2 persone)
15min
Mousse di salmone e patate
1h
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55min
Crema spalmabile di funghi
35min
Bignè alla crema di funghi e speck
1 godz. 35 min
Mousse di prosciutto iberico
10min