Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino raso di sale
- 65 g di acqua
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 melanzane tonde, a fette (0.5 cm) e grigliate
- 2 pomodori tondi, a fette
- 300 g di crescenza
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di origano secco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1179.1 kJ / 281.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 583.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata piselli e primo sale
2j 15 menit
Crostata salata tricolore
1h 30min
Torta salata tricolore
1h 20 min
Torta salata zucchine e gamberi
45 min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Quiche di spinaci e speck
2h
Brisèe ratatouille
1h 30min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20 min
Crostata salata di spinaci
1h
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 min