Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 fogli di pasta all'uovo fresca tipo lasagne (24 x 16 circa)
- 80 g di Emmental
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno a metà (20 g circa)
- 350 g di funghi misti a pezzi
- 20 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 15 minuti e strizzati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 250 g di mascarpone
- 100 g di carne salada, a striscioline (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2421.5 kJ / 578.8 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa aurora (besciamella al pomodoro)
15 Min
Fagioli alla contadina
35 dk
Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)
1sa
Colorare le uova di rosso marrone
Brak ocen
I tacconi allo sgagg
2h
Insalata di anguria e asparagi con vinaigrette
40 dk
Jota carnica
1 Std. 5 Min
Paccheri filanti al gratin
1h 35min
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1sa
Lasagne del boscaiolo
2h 15min
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1sa
Lasagne con ragù di salsiccia e fave
1 godz. 40 min