Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 fogli di pasta all'uovo fresca tipo lasagne (24 x 16 circa)
- 80 g di Emmental
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno a metà (20 g circa)
- 350 g di funghi misti a pezzi
- 20 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 15 minuti e strizzati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 250 g di mascarpone
- 100 g di carne salada, a striscioline (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2421.5 kJ / 578.8 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle integrali ai broccoli
1h 20min
Spatzle di cavoletti con speck
1h
Sciroppo zenzero e citronella
Brak ocen
Gnocchi ripieni con spinaci freschi e salsiccia
1h 30min
Limoncello
192hod. 30min
Linguine con polpette alla fiorentina
1 Std. 10 Min
Pasta con salmone e spinaci
55 Min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40 min
Tortelli di ricotta e melanzane
1h 20min
Tagliatelle panna e funghi
1h
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Bavette pancetta e finferli
40 min