Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 granchi, (granciporro) cotti
- 100 g di pane raffermo
- 100 g di latte
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline
- 150 g di cipolla dorata a pezzi
- 4 spicchi di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 1 limone il succo spremuto fresco
- 4 pizzichi di sale
- 1 peperoncino piccante fresco senza semi, tritato
- 4 cucchiaini di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cous cous marocchino
50min
Ravioli con ripieno di pesce
1 godz. 30 min
Insalata di lenticchie beluga e tofu con dressing al lampone; yogurt alla stracciatella (Bimby Friend)
40 min
Agnello al curry indiano
1 godz. 30 min
Marinatura allo yogurt piccante
15 min.
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1 godz. 30 min
Lampredotto
1h 20min
Chawan mushi
35p
Sushi allo spada affumicato
55min
Salmone al pesto con pomodorini e pasta ai funghi
1 godz. 50 min
Pisco sour
10 min.
Crostini tonno e surimi
2óra 10p