Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 granchi, (granciporro) cotti
- 100 g di pane raffermo
- 100 g di latte
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline
- 150 g di cipolla dorata a pezzi
- 4 spicchi di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 1 limone il succo spremuto fresco
- 4 pizzichi di sale
- 1 peperoncino piccante fresco senza semi, tritato
- 4 cucchiaini di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cordon bleu
30 min
Zuppetta di crostacei
40 min
Gamberi in salsa cocktail
10min
Marinatura delicata al vino bianco
15 Min
Polpettine di manzo vietnamite con noodles piccanti
1h
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Zighinì (Stufato di manzo)
50 min
Bisque
2h
Salsa al pepe verde
20 min
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1h
Costine di maiale in agrodolce
50 min
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1h