Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 albumi
- 30 g di burro
- 200 g di farina tipo 00
- 250 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di grappa
- olio di arachidi
- zucchero a velo
- confettura di mirtilli
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1600.8 kJ / 382.5 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 82.6 mg
Alternatywne przepisy
Polenta
1 Std.
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 Min
Làciàditt (Frittelle dolci)
1 Std. 40 Min
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35min
Ravioli alla valtellinese
1h 45min
Crespelle alla valdostana
2 Std.
Torta russa di Verona
2 Std.
Canederli allo speck
2h 40min
Salsa bolzanina
15 Min
Strangolapreti alla trentina
4u.
Buchteln alla confettura di prugne
4h 10min
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 Std. 30 Min