Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Saure Sahne, stichfest
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Füllung und Dekoration
- 250 g Haselnüsse
- 75 g Löffelbiskuits, in Stücken
- 90 g Cranberrys, getrocknet
- 75 g Zucker
-
15
g Rum
lub 15 g Orangensaft - ¼ TL Zimt
- 100 g Orangensaft
- 100 g Puderzucker
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 382 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwäbische Flachswickel
45min
Apfelstrudel
1h 20min
Grießschnitten mit Mohnzucker
2h
Zimt-Biskuit-Rolle
45min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40min
Mohnstriezel
1 Std. 40 Min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Strudelgrundteig
45min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1hod. 50min
Gedrehter Hefezopf
2h
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1h 20min