Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mini-Strudel
-
50
g Sultaninen
lub 50 g Rosinen - 50 g Federweißer
- 50 g Butter, in Stücken
- 250 g Quark, 40% Fett
- 50 g Mandeln, gehackt
- 1 Ei
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 2 Birnen, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 1 Pck. Strudelteigblätter, aus dem Kühlregal (z. B. von Tante Fanny)
Federweißer-Schaum
- 120 g Zucker
- 30 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 90 g Federweißer (siehe Tipp)
- 4 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Grieß-Serviettenknödel
1h 10min
Langos mit Äpfeln und Zimt
1 godz. 30 min
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10min
Kloster-Cremetorte
12h
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2 Std. 30 Min
Himalaya-Butter
25min
Orangen-Rum-Schnecken
7h 30min
Gebackene Pfirsiche mit Baiser-Topping
40 Min
Faschingskrapfen
2h 45min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15 min
Kokoskuppeln
2h 50min
Stachelbeer-Sorbet mit Whisky
5h 15min