Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und mehr zum Kochen
- 800 g mehlig kochende Kartoffeln, mit Schale, ggf. halbiert
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 Eigelb
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5 Std. 30 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Grießnockerl
30min
Nockerl / Spätzle
20 Min