Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Dinkelkörner
- 1 Vanilleschote
- 250 g Milch
- 70 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- 400 g Weizenmehl Type 550
- Butter zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 12 Mirabellen, entsteint
- 12 gestr. TL Mirabellenkonfitüre (80 g)
Guss
- 50 g Mirabellenkonfitüre
-
200
g Birnensaft
lub 200 g Apfelsaft, naturtrüb - 40 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1467 kJ / 350 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 Std. 20 Min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Kirschenmichel
1h
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 godz. 45 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Zwetschgenkuchen
2h