Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 220 g Milch
- 20 g Zucker
- 2 Eier
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in dünnen Scheiben (ca. 2 mm)
Füllung und Fertigstellung
- 350 g Quark, 20% Fett
- 40 g Zucker
- 2 TL Speisestärke
- 320 g Pflaumen, in kleinen Stücken (ca. 1 cm)
- 125 g Aprikosenkonfitüre ohne Stücke
- 40 g Mandeln, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1070 kJ / 255 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Schnitte
2j 30 menit
Nussschleifen
2j
Apfeltaschen
2h 40 min
Rote-Grütze-Hefeswirl
3h 20 min
Apfel-Striezel
2 godz. 20 min
Puddingschnecken
2j
Vanille-Buchteln mit Mirabellen
2j
Mohn-Aprikosen-Kranz
1j 30 menit
Watruschki
1 Std. 40 Min
Apfel-Zimt-Krapfen
1 Std. 40 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1j 30 menit
Zwetschgenkuchen
2j