Urządzenia i Akcesoria
Brombeer-Mohnschnecke
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 Stück
Składniki
Mohnmischung
-
Mohn50 g
-
Milch200 g
-
Butter weich, in Stücken25 g
-
Zucker30 g
-
Hartweizengrieß25 g
Streusel
-
Vanilleschote nur das Mark½
-
Mehl125 g
-
Zucker70 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken70 g
-
Wasser, kalt15 g
Quark-Ölteig
-
Magerquark125 g
-
Milch50 g
-
Sonnenblumenöl50 g
-
Zucker40 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Salz1 Prise
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten275 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
Belag und Fertigstellung
-
Brombeeren verlesen, größere Früchte halbiert250 g
-
Puderzucker1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1409 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mohn
7 godz.
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Osternest
2 godz.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 godz.
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 godz.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min