Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Mohn-Aprikosen-Füllung und Fertigstellung
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Mohn
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Milch
- 40 g Hartweizengrieß
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- Kaffeesahne zum Bestreichen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 777 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Apfel-Striezel
2h 20min
Vanille-Buchteln mit Mirabellen
2h
Mohnblume
1 Std. 10 Min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Watruschki
1 Std. 40 Min
Topfentorte mit Birnen
4h 30min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Scharlotka
2h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min