![Mohn-Aprikosen-Kranz Mohn-Aprikosen-Kranz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95C525AF-B374-4E10-9485-8D7E7A700CC9/Derivates/05f3241b-87e7-4aaf-a49e-442fde19c596.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Mohn-Aprikosen-Füllung und Fertigstellung
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Mohn
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Milch
- 40 g Hartweizengrieß
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- Kaffeesahne zum Bestreichen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 777 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Striezel
2h 20 min
Mohnstriezel
2h 15 min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3klst
Aprikosen-Schnecken
2h 15 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3klst
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Scharlotka
2h
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3klst
Gedrehter Hefezopf
2h
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30 min