Kofta de cordero en pan pita - Turquía

Kofta de cordero en pan pita - Turquía

4.7 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

Salsa
  • yogures naturales
    3
  • dientes de ajo
    2
  • de zumo de limón
    30 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    2 - 3 pellizcos
  • de aceite de oliva virgen extra
    20 g
Koftas
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    20 g
  • de cebolleta en trozos
    150 g
  • dientes de ajo
    3
  • de sal
    1 ½ cucharaditas
  • de comino molido
    1 cucharadita rasa
  • de pimentón
    1 cucharada
  • de pimienta negra molida
    2 - 3 pellizcos
  • de carne picada de cordero
    750 g
    750 g de carne picada de ternera
  • aceite para freír
  • panes pita
    6
  • tomates en rodajas finas
    2
  • de lechuga
    12 hojas
  • pepino (con piel y en rodajas finas)
    ½

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 644 kcal / 2691 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 54.3 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...