Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel

Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel

4.3 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

Atún crujiente
  • 70 g de maicena
  • 3 claras de huevo
  • 40 g de panko
  • 40 g de coco rallado
  • 1 cucharadita de sal
  • 4 trozos de atún fresco (de 12x2.5 cm)
Salsa de ciruelas
  • 80 g de ciruelas pasas sin hueso
  • 300 g de vino dulce (Moscatel)
  • 200 g de nata (18% materia grasa)
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 4 cucharadas de aceite (para sellar el atún)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 585.5 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 2146 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 29.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...