Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 filete de lubina (aprox. 200 g) muy fresco
- 40 g de zumo de lima
- 1 diente de ajo
- 1 trozo de raíz de jengibre fresca (del tamaño de 1 diente de ajo)
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 30 g de aceite de oliva
- 1 trozo de cebolla roja en juliana fina (opcjonalnie)
- brotes germinados de alfalfa, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 518 kJ / 124 kcal
- Białko
- 10.37 g
- Węglowodany
- 1.06 g
- Tłuszcz
- 8.55 g
- Błonnik
- 0.16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48u.
Ceviche de bacalao
20min
Tiradito de lubina nikkei
15min
Langostinos con lima y puré de aguacate
1h 20 min
Ceviche de pulpo
10min
Ceviche de dorada a los cítricos
1h 10 min
Ceviche de corvina
2 godz. 40 min
Curry de gambas
30 min
Tartar de buey
10min
Ceviche de salmón
10min
Tataki de atún
30 min
Causa limeña de atún
1h 20 min