Feijoada de pulpo (Portugal)

Feijoada de pulpo (Portugal)

4.7 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • de perejil fresco (solo las hojas)
    15 g
  • de pulpo congelado crudo (previamente descongelado)
    900 g
  • de cebolla en trozos
    250 g
  • de agua
    100 g
  • de aceite de oliva
    40 g
  • dientes de ajo
    2
  • pimientas de Cayena secas enteras (ajuste a su gusto)
    2 - 3
  • de chorizo semicurado en rodajas
    50 g
  • de tomate troceado en conserva
    400 g
  • de zanahorias en rodajas
    150 g
  • de pimiento verde en tiras
    80 g
  • de sal
    ½ - 1 cucharadita
  • de judías rojas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
    400 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 292 kcal / 1222 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 921.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...