Té con especias indio (Masala chai) - India

Té con especias indio (Masala chai) - India

4.7 58 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 vasos

Składniki

  • vaina de cardamomo
    1
  • clavos
    3
  • palo de canela
    1
  • granos de pimienta negra
    4
  • de agua
    700 g
  • de leche
    500 g
  • de azúcar
    20 g
  • de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
    1 trozo
  • de té negro (preferiblemente Assam o Darjeeling)
    2 cucharadas
  • anís estrellado (opcjonalnie)
    1

Wartości odżywcze na 1 vaso

Kalorie 66 kcal / 276 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...