Urządzenia i Akcesoria
Té con especias indio (Masala chai) - India
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 vasos
Składniki
-
1 vaina de cardamomo
-
3 de clavos enteros
-
1 palo de canela
-
4 granos de pimienta negra
-
700 g de agua
-
500 g de leche
-
20 g de azúcar
-
1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
-
2 cucharadas de té negro (preferiblemente Assam o Darjeeling)
-
1 anís estrellado (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 vaso
Białko
2.6 g
Kalorie
276 kJ /
66 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Oriente
101 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Curry en polvo - Subcontinente indio
10 min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 min
Tabulé - Líbano
2 godz. 15 min
Garam masala - Subcontinente indio
5 min
Lassi de mango y cúrcuma - India
5 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25 min
Rollitos fríos con salsa de cacahuetes (Goi cuon) - Vietnam
20 min
Té al estilo indio
10 min
Curry indio de verduras
40 min
Pollo korma (India)
50 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 min