![Té con especias indio (Masala chai) - India Té con especias indio (Masala chai) - India](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1BBEAB2F-AF55-428B-BFE7-F65D6A089E4C/Derivates/fb0d50c1-cc78-4a51-b81d-a1b591c14453.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vaina de cardamomo
- 3 clavos
- 1 palo de canela
- 4 granos de pimienta negra
- 700 g de agua
- 500 g de leche
- 20 g de azúcar
- 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
- 2 cucharadas de té negro (preferiblemente Assam o Darjeeling)
- 1 anís estrellado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 vaso
- Kalorie
- 276 kJ / 66 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bebida vegetal con cúrcuma (golden milk)
15 Min
Mantequilla de frutos secos y semillas
10 Min
Leche caliente de avellanas
15 Min
Pink chai latte vegano
15h
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 Min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Té al estilo indio
10 Min
Garam masala - Subcontinente indio
5 Min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 Min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 Std. 40 Min
Masala chai (té chai)
20min