Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de granos de espelta
- 150 g de trigo sarraceno
- 350 g de agua, templada
- 40 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de miel
- 2 - 3 cucharaditas de sal
- 40 g de vinagre
- 90 g de semillas de girasol
-
90
g de semillas de linaza
lub 90 g de semillas de calabaza - 50 g de ajonjolí
- mantequilla sin sal, para engrasar el molde
- avena en hojuelas, para espolvorear el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de centeno con masa madre
2 Std. 50 Min
Pan de caja sin gluten
2 godz.
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2 Std. 50 Min
Pan multicereales
24h
Pan integral con muesli
4h
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2h 40min
Pan de maíz (Broa)
2 godz. 20 min
Pan de centeno con masa agria
154 Std.
Hogaza de centeno
16h 50min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 Std.
Pan de soja verde, maíz y garbanzos (sin gluten)
3 Std.
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8 godz. 10 min