Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de granos de espelta
- 150 g de trigo sarraceno
- 350 g de agua, templada
- 40 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de miel
- 2 - 3 cucharaditas de sal
- 40 g de vinagre
- 90 g de semillas de girasol
-
90
g de semillas de linaza
lub 90 g de semillas de calabaza - 50 g de ajonjolí
- mantequilla sin sal, para engrasar el molde
- avena en hojuelas, para espolvorear el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan integral de espelta y centeno
2 Std. 15 Min
Pan de cinco semillas
1h 50min
Pan de sarraceno, almendras y semillas (sin gluten)
3h
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8 godz. 10 min
Pan integral al vapor
2h
Pan de centeno con masa agria
154h
Panecillos integrales
3h 40min
Pan integral de semillas
2 godz. 50 min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 Std.
Pan de molde integral con espinacas
1 Std. 40 Min
Pan de mijo, arroz y sarraceno (sin gluten)
8h
Masa madre de trigo
96 Std.