Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1 lubina de 800 g -1 kg (o 2 de 500 g)
- 700 g de agua
- 4 patatas pequeñas con piel lavadas (aprox. 300 g)
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 25 g de zumo de limón recién exprimido (de 1/2 limón)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1167 kJ / 278 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lubinas de ración en papillote para dos
30min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30min
Merluza al vapor de almejas
30min
Gallo con salsa de pimientos
30min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Dorada a la sal
35min
Dorada a la catalana
30min
Lubina en papillote con crema de grelos
45min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Lubina con verduritas crujientes y salsa agridulce
35min
Lubina en salsa de salmorreta
25 Min