![Caldo de carne (pollo o ternera) Caldo de carne (pollo o ternera)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AF0B06CE-CB2A-43F8-90AB-C5DC8CF37AAE/Derivates/57A0F7B9-0C94-4E89-A70A-097C6A2D6C97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g de agua
-
300
g de pechuga de pollo sin piel
lub 300 g de carne de ternera sin nervios en trozos - 120 g de zanahoria en 2-3 trozos
- 1 nabo en 2-3 trozos (70 g)
- 1 rama de apio en 2-3 trozos (50 g)
- 1 puerro (solo la parte blanca) en 2-3 trozos (100 g)
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de colorante amarillo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 117 kJ / 28 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Caldo de pollo
30min
Caldo de pollo con jengibre
1h 45min
Caldo de pescado
45min
Caldo de verduras
35min
Bígaros al vapor de algas
30min
Caldo de pollo con ñoquis de pan
1 godz. 5 min
Caldo de gallina
1 godz. 10 min
Caldo base
55min
Caldo de ave y jamón
1 godz. 5 min
Caldo ibérico
1 godz. 10 min
Caldo vegetal
35min
Hervido
40min