Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1000 g di patate a fette (4 mm circa)
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 20 g di salsa di senape
- 30 g di aceto di mele
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 20 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 999.9 kJ / 239 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Borscht
25 Min
Vanillekipferl
45 Min
Acquacotta
50 Min
Chili con carne
1sa 20 dk
Frittelline all'aglio selvatico con crema alle erbe
40 Min
Tartare di pomodori e peperoni
15 dk
Cous cous veloce con verdure crude
20 Min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 min
Panzanella con mandorle e acciughe
2 Std. 30 Min
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1 Std.
Pesto rosso
15 dk