Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1000 g di patate a fette (4 mm circa)
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 20 g di salsa di senape
- 30 g di aceto di mele
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 20 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 999.9 kJ / 239 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1h 10min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55min
Knodel
1h
Spiedini di pollo con riso al cumino e insalata tiepida di verdure
2h
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1h
Pudding di pane caramellato
5 godz.
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Goulash di manzo con canederli al vapore
1 Std. 40 Min
Frittaten-Suppe (Zuppa di frittata in brodo)
50min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10min
Manzo alla Stroganoff
1h
Gulash tirolese
1h 30min