Canapè di cetrioli con mousse di tonno

Canapè di cetrioli con mousse di tonno

4.5 43 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
32 pezzi

Składniki

  • 10 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 30 g di succo di limone
  • 300 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 85 g di mascarpone
  • 1 - 2 filetti di acciuga sott'olio
  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di olive nere denocciolate
  • 15 g di capperi sott'aceto sgocciolati
  • ¼ di cucchiaino di sale fino
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cetriolo a rondelle (5 mm)
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco a rondelle (2 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 0 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 157 kJ / 38 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...