Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di succo di limone
- 300 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 85 g di mascarpone
- 1 - 2 filetti di acciuga sott'olio
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olive nere, denocciolate
- 15 g di capperi sott'aceto, sgocciolati
- ¼ di cucchiaino di sale fino
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cetriolo, a rondelle (5 mm)
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco, a rondelle (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 157 kJ / 38 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Mousse di salmone su tartine di segale
15 Min
Canapè al prosciutto Serrano
40 dk
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20 dk
Blinis con salmone
1sa
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1 Std. 5 Min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 dk
Canapè di anguria con feta e noci
20 dk
Crema spalmabile al tonno
15 Min
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1sa
Tartine tonno e ceci
30 Min
Bicchierini capresi
30 Min
Patè di pomodori secchi e tonno
15 Min