Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di filetto di salmone fresco, senza pelle e deliscato (vedere consigli)
- 20 g di sale grosso
- 200 g di cetrioli, pelati e a pezzi (2-3 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di scalogno
- 3 rametti di aneto fresco, le foglioline lavate e asciugate + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 avocado, la polpa a tocchetti (1-2 cm)
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 978 kJ / 214 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso basmati mango e gamberi
45min
Pollo marinato servito con guacamole al lime
2h 20 min
Tartare di manzo al pomodoro in emulsione
15min
Gamberi in salsa speziata
40min
Tartare di manzo, cipolla e pomodori secchi con salsa aïoli
1h 25min
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2h
Insalata di salmone con dressing al mango
45min
Tartare al tonno e avocado
1h 15min
Fagottini di granchio
35min
Tartare di manzo con salsa aromatica
20 min
Salmone con salsa al mango, taccole e carote
1h
Insalata di gamberi, avocado e mango
30min