Torta integrale al profumo di agrumi
TM5 TM6

Torta integrale al profumo di agrumi

3.3 (13 ocen)

Składniki

  • burro q.b.
  • 70 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di zucchero di canna
  • 300 g di ricotta fresca, scolata
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 3 uova
  • 230 g di farina integrale
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • cacao amaro in polvere q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
983 kJ / 235 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
34.6 g
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy