Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g di biscotti, tipo digestive
- 50 g di Rum
- 120 g di burro fuso
Crema di castagne
- 200 g di castagne, sbollentate e spellate (vedere consigli)
- 300 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 250 g di yogurt bianco naturale
- 3 uova
- 100 g di zucchero
- cacao amaro in polvere q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo pesche e albicocche
3h 35min
Confettura di fichi e cacao
1 Std. 10 Min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Pasta sablé al cacao
1 Std. 10 Min
Crostata meringata all'arancia
30 min
Crostata di pere
1h 40min
Cheesecake pistacchio e caffè
7 Std. 30 Min
Tiramisù alle noci e caramello salato
1h 30min
Torta appassionata alle amarene
1h 30min
Torta di castagne integrale
1h 30min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Crostata di pere al cioccolato
1h 20min