
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spicy Rub
- 2 tbsp brown sugar packed
- 2 tsp chili powder
- 1 ½ tsp onion powder
- ½ tsp dried thyme
- 1 tsp paprika
- 1 tsp salt
- 1 tsp black peppercorns
- ½ tsp granulated garlic
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ⅛ tsp ground cloves
- 64 oz beef short ribs bone in
Sweet BBQ Sauce
- 4 oz red onions quartered
- 1 garlic clove
- 7 oz ketchup
- 4 oz dark brown sugar
- 2 oz pineapple juice
- 2 oz molasses
- 1 ½ tsp Worcestershire sauce
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1 tsp paprika
- ½ tsp salt to taste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 40 oz water
Smoked Gouda Polenta
- 5 oz smoked Gouda cheese cubed
- 2 garlic cloves
- 2 ½ oz unsalted butter cubed
- 30 oz water
- 4 ½ oz polenta
- 1 tsp salt to taste
- freshly ground black pepper to garnish
- green onions julienned, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1494 kcal / 6251 kJ
- Białko
- 64 g
- Tłuszcz
- 81 g
- Węglowodany
- 112 g
- Błonnik
- 4 g