Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Multi-Color Cauliflower
- 10 oz red onions, quartered
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 2 heads cauliflower, mixed (purple, Romanesco, orange, white), stalks, stems, leaves removed
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 30 oz water
Béchamel Sauce
- 6 oz Gruyère cheese, aged, in pieces
- 1 oz unsalted butter
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 oz all-purpose flour
- 24 oz whole milk
- 1 tsp salt
- 1 tsp white pepper
- fresh thyme, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 680 mg
Alternatywne przepisy
Grated Cheddar Cheese
5min
Chunky Guacamole
10min
Broccoli Stem Slaw
15min
Fish Ceviche
3h 25min
Cutter Beet Carpaccio
Brak ocen
Sautéing 10 oz Fennel
25min
Collard Greens
1h 5min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Roast Potatoes (Betty)
1 Std. 15 Min
Steamed Sliced Fennel Bulbs
25min
Quick Refried Beans
20 min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 min