Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz unsalted butter, diced (½ in.-1 in.)
- 2 shallot (approx. 1 oz ea), peeled, halved
- 2 garlic cloves
- 7 ½ oz water, plus 1 tbsp, divided
- ½ tsp meat stock paste, to taste (see Tip)
- 2 tsp pink peppercorns, divided
- 10 ½ oz potatoes, small, unpeeled, washed and cubed (½ in.-1 in.)
- olive oil, to grease
-
16 - 24
oz lamb sirloins, boneless (approx. 3-6 fillets)
lub 16 - 24 oz lamb fillet steaks - 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 bunch green asparagus (5-7 oz), trimmed and halved
- 1 carrot, large, julienned
- 1 tbsp whisky
- 1 tsp corn starch
- 2 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 435 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 204.9 mg
Alternatywne przepisy
Angel Berry Trifle
30min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Shredded Jerk Chicken
1 Std. 55 Min
Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min
Spaghetti Carbonara
40min
Caprese Stuffed Balsamic-Glazed Chicken
55 Min
Salmon and Lemon Rice Salad
40min
Beef Stroganoff
40min
Potatoes with Chorizo
1h 25min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45 Min
Chicken Marsala
40min
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1 Std. 40 Min