
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh parsley leaves and tender stems (approx. ½ bunch)
- 6 ½ oz all-purpose flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- 1 oz unsalted butter cold and cut into pieces
- 2 oz whole milk
- 1 large egg
- 4 oz yellow onion quartered
- 2 ½ oz celery cut into pieces (approx. 2 in.)
- 1 oz olive oil
- 3 tsp chicken stock paste
- 32 oz chicken breast cut into strips (approx. 1 in.)
- 2 ½ oz carrots cut into pieces (approx. 2 in.)
- 38 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 364.1 kcal / 1523.2 kJ
- Białko
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 476.2 mg