Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney) Metric

Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney) Metric

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • cashew nuts
    155 g
  • water to soak
Paprika Oil
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • ground smoked paprika
    1 ½ tsp
Spicy Cashew Tare
  • hoisin sauce
    155 g
  • miso paste chickpea (see Tip)
    70 g
  • veggie tsuyu
    70 g
  • agave syrup
    30 g
  • togarashi powder
    1 tsp
Shiitake Dashi
  • water
    1420 g
  • dried shiitake mushrooms thinly sliced
    85 g
  • kombu (approx. 3-4 large sheets)
    15 g
Udon Noodles
  • water
    1420 g
  • extra virgin olive oil to fry
    1 - 2 tbsp
  • tempeh cut into pieces
    170 g
  • chilli crisp oil
    1 tbsp
  • dried udon noodles
    340 g
  • edible flowers to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 674.1 kcal / 2820.3 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 80.1 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 914.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...