Urządzenia i Akcesoria
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney) Metric
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 portions
Składniki
-
cashew nuts155 g
-
water to soak
Paprika Oil
-
extra virgin olive oil60 g
-
ground smoked paprika1 ½ tsp
Spicy Cashew Tare
-
hoisin sauce155 g
-
miso paste chickpea (see Tip)70 g
-
veggie tsuyu70 g
-
agave syrup30 g
-
togarashi powder1 tsp
Shiitake Dashi
-
water1420 g
-
dried shiitake mushrooms thinly sliced85 g
-
kombu (approx. 3-4 large sheets)15 g
Udon Noodles
-
water1420 g
-
extra virgin olive oil to fry1 - 2 tbsp
-
tempeh cut into pieces170 g
-
chilli crisp oil1 tbsp
-
dried udon noodles340 g
-
edible flowers to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
914.2 mg
Białko
22.8 g
Kalorie
2820.3 kJ /
674.1 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
80.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak paneer
45 min
Tofu Stew
30 min
Indian Vegetable Curry
50 min
Slow Cooked White Beans (Metric)
14 godz. 40 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Garlic Chicken Sauté with Bok Choy
40 min
Mapo Tofu
35 min
Hoisin tofu with brown rice
50 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10 min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Quick and Spicy Black Beans
20 min