
Wersje kompatybilne
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 155 g cashew nuts
- water to soak
Paprika Oil
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp ground smoked paprika
Spicy Cashew Tare
- 155 g hoisin sauce
- 70 g miso paste chickpea (see Tip)
- 70 g veggie tsuyu
- 30 g agave syrup
- 1 tsp togarashi powder
Shiitake Dashi
- 1420 g water
- 85 g dried shiitake mushrooms thinly sliced
- 15 g kombu (approx. 3-4 large sheets)
Udon Noodles
- 1420 g water
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil to fry
- 170 g tempeh cut into pieces
- 1 tbsp chilli crisp oil
- 340 g dried udon noodles
- edible flowers to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 674.1 kcal / 2820.3 kJ
- Białko
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 914.2 mg