Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
-
450
g de fruits rouges frais variés
lub 450 g de fruits rouges surgelés variés - 3 œufs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 150 g de lait
- 50 g de beurre doux fondu, et un peu pour le moule
- 50 g de farine de blé
- 50 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1165 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Flan aux fruits rouges
1h
Cobbler à la cerise
40min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Gratin de poire aux amandes
45min
Clafoutis aux framboises
45min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h