Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 150 g de sucre roux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 40 g de beurre, et un peu pour le moule
- 150 g d'amandes en poudre
- 1000 g de poires, coupées en lamelles
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165.7 kJ / 518.7 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50min
Moelleux aux pommes
50min
Clafoutis poire-speculoos
45min
Moelleux poire-noisette
45min
Quatre-quarts aux poires
55min
Gâteau super pomme
55min
Moelleux aux pommes
1h
Flaugnarde aux poires
50min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h