Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 5 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 100 g de sucre
- 125 g de farine
- 4 œufs
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1553 kJ / 371 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Far aux abricots
1 Std. 15 Min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Gâteau super pomme
55min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min
Far aux pommes
1 Std.