![Far aux pruneaux Far aux pruneaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/189E00A5-5074-42A7-9CB8-BA89DFE83FE7/Derivates/0b6ab2fb-9a4e-44f5-8e5e-75d0c0af1cdb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 5 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 100 g de sucre
- 125 g de farine
- 4 œufs
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1553 kJ / 371 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Far aux abricots
1ωρ. 15 λεπτ.
Far breton aux pruneaux
1ωρ. 10 λεπτ.
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Flaugnarde aux poires
50 Min
Far aux pruneaux
1h 35min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1 Std.
Caillebottes vendéennes
12 godz. 45 min
Gâteau super pomme
55 dk
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Moelleux aux pommes
1 Std.
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min