Urządzenia i Akcesoria
Far aux pruneaux
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 parts
Składniki
-
400 g d'eau
-
5 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
-
250 g de pruneaux dénoyautés
-
100 g de sucre
-
125 g de farine
-
4 œufs
-
500 g de lait
-
3 pincées de sel
-
10 g de beurre pour le moule
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
10 g
Kalorie
1553 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Far breton aux pruneaux
1 godz.
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 min
Far aux abricots
1 godz. 15 min
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25 min
Far aux pommes
1 godz.
Gâteau de semoule
2 godz. 45 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Flan pâtissier
4 godz. 25 min