Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à bombe
- 8 jaunes ďœufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de jus de citron vert
La meringue
- 8 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
Le coulis à la coriandre
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 10 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Sabayon au vouvray
15min
Aubergines d'Almagro marinées
96 godz.
Glace mangue-Passion
12 godz.
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Key lime pie
5h 5min
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2h
Soupe de fruits au muscat de beaumes-de-venise
45min
Bûchettes à la vanille et kumquats confits
50min
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30min
Gratin de figues
25min
Glace pistache et safran
3h 20min