Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 25 g de agua
- 5 hojas de menta fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 2 cucharaditas de orégano seco
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 24 langostinos crudos medianos pelados
- 200 g queso feta (en dados de aprox. 2 cm), y algo más para espolvorear
- perejil fresco para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1716 kJ / 408 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo korma (India)
50min
Pollo en salsa de yogur - India
35min
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50min
Cordero garam masala con arroz basmati
50min
Kofta de cordero en pan pita - Turquía
50min
Langostinos tikka masala (HESTAN CUE)
25min
Pollo tikka masala
30min
Vindaloo de cordero - India
1 godz. 40 min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 min
Pollo caramelizado con sésamo - Malasia
1h 25min
Nasi Goreng
50min
Curry de gambas
30min