Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
- 30 g de aceite
- 200 g de kale troceado
- 100 g de chorizo en rodajas de 5 mm
- 100 g de dados de beicon
- 800 g de lentejas cocidas en conserva (lavadas y escurridas)
- 150 g de patata en dados de 2 cm
- 700 g de caldo de carne
- 1 cucharada de pimentón
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 1725.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con tomate y cúrcuma
30min
Guiso de alubias blancas con acelgas y maíz
45min
Lentejas con boletus y morcilla a la plancha
2 Std. 50 Min
Garbanzos encebollados
40min
Lentejas con arroz y cebolla frita (Mujadarrah) - Irán
3h
Guiso de lentejas y alubias con verduras
45min
Arroz caldoso con verduras y espinacas
45min
Arroz con hinojo y col
30min
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1h
Potaje de garbanzos, manitas de cerdo y berza
40min
Arroz con verduras y judías rojas
45min
Arroz con acelgas
40min