Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
-
2
ramitas de menta fresca (solo las hojas)
lub 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas) - 50 g de aceite de oliva
- 800 g de carne picada de cordero
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 60 g de pan rallado
- 1 cucharadita de orégano seco
- 2 - 3 cucharadas de harina de trigo (para rebozar)
- 100 - 200 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1164 kJ / 277 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón tikka con arroz basmati - India
25min
Bocadillo turco de caballa (balik ekmek)
3 Std. 40 Min
Causa limeña
1h 10min
Brochetas de ternera marinadas (Satay) - Indonesia
2h 30min
Shabu shabu (fondue japonesa)
30 min
Pastel de lentejas
6 godz.
Pato a las cinco especias con champiñones, verduras orientales y arroz
1h 5min
Sopa picante de coco y langostinos
30 min
Pan marroquí de cúrcuma relleno de ternera
2 Std. 40 Min
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Curry indio de rape
30 min
Cerdo thai con arroz y tirabeques
40 min