Albóndigas de cordero con menta (Keftethes)

Albóndigas de cordero con menta (Keftethes)

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 1 diente de ajo
  • 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
    2 ramitas perejil fresco, (solo las hojas)
  • 50 g de aceite de oliva
  • 800 g de carne picada de cordero
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 60 g de pan rallado
  • 1 cucharadita de orégano seco
  • 2 - 3 cucharadas de harina de trigo (para rebozar)
  • 100 - 200 g de aceite para freír

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 20 g
Kalorie 1164 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...