Vinaigrette césar végane

Vinaigrette césar végane

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de pois chiches en boîte égouttés
    250 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    ¾ c. à café
  • de noix de cajou
    150 g
  • d'eau et de l'eau chaude pour tremper
    180 g
  • gousses d'ail
    1 - 2
  • de câpres, marinées
    15 g
  • de sauce Worcestershire végétalien
    10 g
  • de moutarde de Dijon
    2 c. à café
  • de jus de citron vert
    2 c. à café
  • de laitue Romaine
    400 g
  • de tomates cerises coupées en deux
    280 g
  • avocats en tranches
    2
  • de la baguette pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 486.6 kcal / 2035.9 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 1062.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...