![Vinaigrette césar végane Vinaigrette césar végane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/abcdb397659167bedbacd4f846b96de8/Derivates/cfef4e7857d134413647a3a4e156d4d5167ee656.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pois chiches en boîte, égouttés
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 ¼ c. à café de sel
- ¾ c. à café de poivre moulu
- 150 g de noix de cajou
- 180 g d'eau, et de l'eau chaude pour tremper
- 1 - 2 gousses d'ail
- 15 g de câpres, marinées
- 10 g de sauce Worcestershire végétalien
- 2 c. à café de moutarde de Dijon
- 2 c. à café de jus de citron vert
- 400 g de laitue Romaine
- 280 g de tomates cerises, coupées en deux
- 2 avocats, en tranches
- de la baguette, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2035.9 kJ / 486.6 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 1062.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15min
Petit déjeuner bien-être
12óra
Antonio Bachour: Crèpes à la crème de mascarpone et petits fruits (métrique)
45min
Salade aux nectarines, stilton et noix de Grenoble, vinaigrette à la framboise
10min
Carpaccio de betteraves et burrata (avec le Peeler)
1 godz. 25 min
Riz au poulet Hainan
1h 20min
Pâtes au pesto blanc (Métrique)
40min
Mayonnaise bistro
5min
Vinaigrette épicée à l’ananas
5min
Vinaigrette fruitée
5min
Éplucheur Carpaccio de betteraves et burrata
1 godz. 25 min
Smoothie déjeuner
5min