
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- de l'huile végétale pour graisser
- de la farine de blé pour saupoudrer
-
100
g de chocolat fondant 85%, en morceaux
lub 100 g de chocolat fondant 70%, en morceaux - 200 g de champignons de Paris frais coupés en 2
- 120 g de lait
-
80
g d'huile végétale
lub 80 g de beurre en morceaux - 1 c. à café de café instantané (opcjonalnie)
- 90 - 110 g de sucre
- 1 c. à café d'arôme de vanille
- 2 oeufs
- 120 g de farine à pâtisserie (voir variation)
- 30 g de poudre de cacao
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 195.2 kcal / 816.9 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 153.8 mg