Muffins aux champignons et au chocolat

Muffins aux champignons et au chocolat

2.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
12 morceaux

Składniki

  • de l'huile végétale pour graisser
  • de farine de blé pour saupoudrer
  • 100 g de chocolat fondant 85%, en morceaux
    100 g de chocolat fondant, 70%, en morceaux
  • 200 g de champignons de Paris frais coupés en 2
  • 120 g de lait
  • 80 g d'huile végétale
    80 g de beurre, en morceaux
  • 1 c. à café de café instantané (opcjonalnie)
  • 90 - 110 g de sucre
  • 1 c. à café d'arôme de vanille
  • 2 œufs
  • 120 g de farine à pâtisserie (voir variation)
  • 30 g de poudre de cacao
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café de bicarbonate de soude

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 153.8 mg
Białko 4 g
Kalorie 816.9 kJ / 195.2 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 19.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...