Muffins aux champignons et au chocolat

Muffins aux champignons et au chocolat

2.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
12 morceaux

Składniki

  • de l'huile végétale pour graisser
  • de la farine de blé pour saupoudrer
  • de chocolat fondant 85%, en morceaux
    100 g
    100 g de chocolat fondant, 70%, en morceaux
  • de champignons de Paris frais coupés en 2
    200 g
  • de lait
    120 g
  • d'huile végétale
    80 g
    80 g de beurre, en morceaux
  • de café instantané (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de sucre
    90 - 110 g
  • d'arôme de vanille
    1 c. à café
  • oeufs
    2
  • de farine à pâtisserie (voir variation)
    120 g
  • de poudre de cacao
    30 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de bicarbonate de soude
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 195.2 kcal / 816.9 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 153.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...