Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, coupé en petits morceaux et un peu pour la tourtière
- 700 g de poires bien mûres, pelées et émincées en tranches fines
- le jus d'un citron jaune
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de farine de blé
- 700 g de lait froid
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1605 kJ / 382 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan aux pommes
50p
Far aux pommes
1óra
Amandine aux abricots
1óra 30p
Moelleux aux pommes
1óra
Gratin de poire aux amandes
45p
Moelleux aux pommes
50p
Cuajada aux abricots
50p
Gâteau magique au citron
3h 15min
Gâteau super pomme
55min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45p
Moelleux renversé aux pêches
1hod. 5min
Clafoutis prune-cannelle
40p