![Gâteau fondant aux noix Gâteau fondant aux noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/836C8644-B391-4E04-ADB0-5CDAAEC5F271/Derivates/d026dfd0-a730-43e9-bdc3-bdce53036963.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cerneaux de noix
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 250 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- 5 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2861.9 kJ / 690 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 53.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux pommes
1 Std.
Gâteau Émilie
45min
Cake à la noix de coco
55 Min
Minicakes aux pralines roses et framboises, sans gluten
45min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.
Gâteau à l'orange
1 Std.
Gâteau aux noisettes
55 Min
Moelleux à la clémentine
50 Min
Gâteau de rêve danois
1 Std.
Gâteau aux noix
45min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 Min
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 Min