Mug cake aux pommes et aux raisins secs

Mug cake aux pommes et aux raisins secs

3.8 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 tasses

Składniki

  • 120 g de farine de blé
  • 100 g de sucre de canne
  • 60 g de beurre doux fondu
  • 2 œufs
  • 40 g de lait
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 150 g de pommes Golden épluchées et détaillées en dés (1 cm env.)
  • 20 g de raisins secs sultanines
  • sirop d'érable ou sauce au caramel
    sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tasse

Białko 7.6 g
Kalorie 1623 kJ / 388 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 57.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...