Orzechy włoskie w karmelu
TM6

Orzechy włoskie w karmelu

4.3 (63 oceny)

Składniki

  • 200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 250 g brązowego cukru
  • 70 g wody
  • 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 50 g octu, do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
355 kJ / 85 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy