Orzechy włoskie w karmelu

Orzechy włoskie w karmelu

4.3 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 sztuk

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    200 g
  • brązowego cukru
    250 g
  • wody
    70 g
  • masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 85 kcal / 355 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...