![Orzechy włoskie w karmelu Orzechy włoskie w karmelu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5BE0EF54-078B-48D9-90BD-742831ED9FA1/Derivates/468dddf0-b927-4b37-8291-fa72bd95ed94.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 250 g brązowego cukru
- 70 g wody
- 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12sa 10 dk
Krówki toffi
2h
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 Min
Jogurt z mleka koziego
13h 15min
Orzeszki ziemne w karmelu
1h 30min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3h 40min
Karmelowe toffi
2h
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Karmelowy budyń
1 Std.
Lody z solonym karmelem
14 Std.
Sos karmelowy
1h 30min
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9h 20min