Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1150 g water
- 10 g oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 150 g smoked ham, cooked, sliced (see tip)
- 400 g dried penne pasta
- 300 g broccoli florets, halved
Mornay Sauce
- 70 g unsalted butter, diced
- 70 g plain flour
- 700 g whole milk
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3435 kJ / 819 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 1805.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Tuna Pasta Bake
1h
Ham Hock Potato Bake
35 min
Ham and Leek Pasta Sauce
30min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min