
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
- 1150 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 10 g oil
- 150 g smoked ham, cooked sliced (see tip)
- 400 g dried penne pasta
- 300 g broccoli florets halved
Mornay Sauce
- 70 g unsalted butter diced
- 70 g plain flour
- 1 tsp Dijon mustard
- 700 g whole milk
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819 kcal / 3435 kJ
- Białko
- 34 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 93 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 1805.4 mg
Alternatywne przepisy
Bacon and Spinach Lasagne Rolls
1 godz.
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Creamy Mustard Chicken Stew
40 min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min
Tuna Pasta Bake
1 godz.
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Gnocchi Carbonara with Peas
20 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Sausage and Bacon Casserole
50 min