Broccoli and Ham Pasta Bake
TM6 TM5

Broccoli and Ham Pasta Bake

4.3 (325 ocen)

Składniki

  • 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 1150 g water
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • 10 g oil
  • 150 g smoked ham, cooked, sliced (see tip)
  • 400 g dried penne pasta
  • 300 g broccoli florets, halved

Mornay Sauce

  • 70 g unsalted butter, diced
  • 70 g plain flour
  • 1 tsp Dijon mustard
  • 700 g whole milk
  • 1 tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3435 kJ / 819 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
93 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Błonnik
8.9 g
Sód
1805.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy